Camerabewaking thuis in uw winkel of bedrijfsruimte op maat :


Wanneer je kiest voor camerabewaking, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Heb ik enkel een camera nodig voor controle, of wil ik de beelden ook kunnen opslaan? Wil ik een of meerdere camera’s installeren? Voor welke uitbreidingsmogelijkheden kies ik? Hieronder overlopen we alvast enkele aandachtspunten.
1) Aantal camera’s
Een eerste belangrijke keuze die je moet maken is het aantal camera’s dat je gaat plaatsen. Denk hierbij ook aan de plekken rond je woning die je in de gaten wil kunnen houden. Een vakman kan je steeds advies geven over aangewezen plaatsen om camera’s te installeren.
2) Opnamemogelijkheden
Er zijn manieren om de beelden permanent op te nemen, maar je kan beelden ook alleen bij bewegingsdetectie opslaan. Bij HD SDI camera’s worden de beelden meestal opgeslagen via een Digital Video Recorder.
Voor de opslag van de beelden van ip camera’s zijn er veel mogelijkheden. Je kan ze bijvoorbeeld meteen op je computer opslaan. Dit is handig omdat je geen extra apparatuur nodig hebt, maar de computer moet dan wel de hele tijd ingeschakeld blijven. Een andere mogelijkheid is een SD-kaart. Bij ip camera’s wordt voor de opslag van de beelden ook vaak gekozen voor een externe harde schijf met internetverbinding, een NVR (Network Video Recorder) of NAS (Network Attached Storage) station.
3) Kwaliteit van de beelden
De gewenste kwaliteit van de beelden zal natuurlijk ook een invloed hebben op de kosten. Hierbij is de resolutie een aandachtspunt. Verder moet de kwaliteit van de beelden ook in het donker nog van voldoende kwaliteit zijn. Daarom kan je kiezen voor camera’s met nachtzicht. Sommige camera’s kan je trouwens vanop afstand draaien zodat je met één camera op verschillende plaatsen kan focussen.
Hou er rekening mee dat deze uitbreidingen extra kosten met zich zullen meebrengen.

Bel of mail ons voor meer informatie 


 
Opbellen
E-mail